söndag 8 januari 2017

Nytt år!

Ja då var det allaredan år 2017. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag har hängt med riktigt. Tiden går sååå fort. Jag har ju inte hunnit att blogga klart för 2016 än. Så då är det dags för det nu.

I slutet av oktober var vi och besökte "Atelje Brud & Festkläder" som ligger i Alsterbro strax utanför Nybro. Ingemo Keib med make har där en försäljning och uthyrning av brud och festkläder. Ingemos man slöjdar så de har även försäljning av dessa fina alster. Vi fick också titta på en gammal stickmaskin som Ingemo använder än idag som stickar tex strumpor, fingervantar och halsdukar.

Här visar Ingemo upp sina favoriter till bröllopsklänningar:

 Ingemo har ca 100 st brudklänningar att välja på.


Massor av fina festkläder till herr och dam:

Ingemo visade också hur man torrtovade:


Lite alster från stickmaskinen:Tack Ingemo för vår trevliga stund hos er!♡


Så har jag hunnit att sy några grytlappar:

lite sadelskydd:Min underbara 💖 mamma har stickat mig en jättegosig poncho:Jag har däremot blivit 😰 beroende av att virka en sorts grytlappar som är så roliga att virka. Mönstret hittar du på http://ljusbla.blogspot.se/2012/01/pannlapp-fran-forr.html?m=1

.


Det har sytts några plånböcker också. Mönstret finns att köpa hos Quiltbiten i Uppsala Jag blev väldigt sugen på att testa "måla med symaskin och chiffong"som jag har gått på kurs för Susan Dahlberg för 1 år sedan. Ville testa om jag kom ihåg hur man gjorde och ja.......det mesta kom jag ihåg. Det var nog värre med att inte ha den tråden som passade i nyanserna som behövdes.
 Men den är helt ok tycker jag.


Jag känner en väldigt duktig tjej som virkar något helt otroligt bra: Jennie Pettersson. Jag bad Jennie att virka en mops till mig och denna mops har hon virkat utan något mönster!!!!!
Helt otroligt!!!!!
Tack Jennie 💗!


Här är mina levande små älsklingar 😻som fått uppleva julgran för första gången. Julgranen och kulorna höll men däremot slurpade Pepsi( hon till vänster)i sig granvattnet hela tiden. Titta gärna in på Visa och Berätta måndag hos Bambisyr med quiltglädje

Gott Nytt 2017!.

4 kommentarer:

 1. Oj, her var det mye inspirasjon :)
  Sadelskydd har også jeg behov for, tror jeg også skal sy et par slike til sykkelen min!
  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eirin!
   Jag får önska dig en fin dag också! :-D

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

                                                            PÅSKNYTT! Då var det påsk snart och jag har äntligen blivit klar med en bonad s...